Istoria instituției

Grădiniţa nr.12 se află în inima capitalei Moldovei pe strada care poartă numele marelui poet Mihai Eminescu. Deschiderea grădiniţei-creşă nr. 12 este strîns legată de fabrica de tricot “Steau Roşie” din Chişinău, care a fost înfiinţată în 1952. În timpul construcţiilor clădirilor fabricii, a fost concomitant construită şi creşa unde părinţii îşi aduceau copiii, începînd cu vîrsta de 2 luni. Grădiniţa a fost de nenumărate ori reconstruită şi reorganizată:

  • Pînă în anul 1989 – creşa pentru copiii în vărstă de la 1 an pînă la3 ani;
  • Începînd cu anul 1990 – creşa-gradiniţă pentru copii cu vîrsta de la 2 ani pînă la 7 ani;
  • Din anul 1992 grădiniţa obţine statut ucrainean pentru copii de la 2 la 7 ani, în incinta căruia funcţiona clasa întîi pentru copii de la 6 ani ce se referea la Liceul Teoretic „M.Koţiubinski”. Predarea tuturor obiectelor era totalmente în limba ucraineană.
  • Pînă în anul 1989 grădiniţa era instituţia de bază preşcolară pentru Institutul Pedagogic „I.Creangă”.

Mai mult de 20 ani suntem în partenireat strîns cu liceul teoretic „M.Koţiubinski”,organizănd variate acţiuni de informare a copiilor şi părinţilor.

Grădiniţa functioneaza în baza Statutului de funcţionare al instituţiei prescolare şi Regulamentului intern de funcţionare. Impreună cu parinţii purtăm grija pentru binele copiilor, deoarece ei petrec o mare parte a zilei în instituţia noastră. Într-o atmosferă de siguranţa şi încredere , dorim sa le oferim copiilor posibilitaţi multiple de dezvoltare.